instagram  telegram 2

Телефон: 066 183-78-12

Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану» від 24.03.2022 р. № 2142-IX, який набрав чинності 05.04.2022 р. передбачає, що вносяться зміни до Податкового кодексу України, зокрема:

«69.24. Тимчасово, з 1 квітня 2022 року на період дії воєнного стану на території України звільняються від оподаткування податком на додану вартість, акцизним податком операції з ввезення фізичними особами на митну територію України автомобілів легкових, кузовів до них, причепів та напівпричепів, мотоциклів, транспортних засобів, призначених для перевезення 10 осіб i більше, транспортних засобів для перевезення вантажів у митному режимі імпорту».

"9-11. Установити, що тимчасово, на період з дня набрання чинності Законом України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану", але не раніше 1 квітня 2022 року, до припинення чи скасування воєнного стану на території України, пропуск та митне оформлення товарів, що ввозяться (пересилаються) на митну територію України для вільного обігу, здійснюється з урахуванням таких особливостей:

1) звільняються від оподаткування ввізним митом:

автомобілі легкові, кузови до них, причепи та напівпричепи, мотоцикли, транспортні засоби, призначені для перевезення 10 осіб i більше, транспортні засоби для перевезення вантажів, які ввозяться громадянами на митну територію України для вільного обігу.

В свою чергу, Державна митна служба України повідомляє, що процедура оформлення автомобіля з іноземною реєстрацією залишається незмінною, окрім скасування мита, податку на додану вартість та акцизу.

Спрощення не застосовуються до авто з росії, білорусі та тимчасово окупованих територій.

ВАЖЛИВО: По завершенню дії воєнного стану, громадянам не потрібно буде доплачувати платежі, від яких вони наразі звільнені. Законом не передбачено відстрочень.

 авто

ВИСНОВОК: Вказаний закон передбачає звільнення від оподаткування податком на додану вартість, акцизним податком операції з ввезення фізичними особами на митну територію України автомобілів легкових, кузовів до них, причепів та напівпричепів, мотоциклів, транспортних засобів, призначених для перевезення 10 осіб i більше, транспортних засобів для перевезення вантажів у митному режимі імпорту.

 

Порядок митного оформлення  транспортних засобів, ввезених на митну територію України (відповідно до Закону України від 15.04.2021 № 1403−IX)

 

Матеріал по темі: «Податки, відмивання коштів, кредит та іпотека в умовах воєнного стану»

 

 

«НІ ВІЙНІ», «НЕТ ВОЙНЕ»,  «NO WAR»; «НІ ВІЙНІ», «НЕТ ВОЙНЕ»,  «NO WAR»; «НІ ВІЙНІ», «НЕТ ВОЙНЕ»,  «NO WAR»; «НІ ВІЙНІ», «НЕТ ВОЙНЕ»,  «NO WAR»; «НІ ВІЙНІ», «НЕТ ВОЙНЕ»,  «NO WAR»

 

 

Теги: пільгове розмитнення авто, легкові автомобілі, Євро-2, ввезення авто без сплати податків, звільнення від оподаткування, євробляха, митниця, Адвокат Морозов

пільгове розмитнення авто, легкові автомобілі, Євро-2, ввезення авто без сплати податків, звільнення від оподаткування, євробляха, митниця, Адвокат Морозов